Vastgoed: een molensteen of kans?

De tijden dat het vastgoed bijdroeg aan de winst is voor veel ondernemers voorbij. Voor velen is de vastgoedpositie een bron van zorg en verlies. Teruglopende omzetten, lagere rendementen en de waardedaling van het vastgoed maken het noodzakelijk om de bestaande situatie kritisch te bekijken. Op de bijeenkomst van 7 november worden alle mogelijkheden die u nog tot uw beschikking heeft op een rij gezet. We hebben daarvoor een groep van specialisten weten te strikken die u in een tweetal kleinschalige en interactieve sessies de verschillende mogelijkheden zullen toelichten.

Twee advocaten zullen bovendien hun expertise met u delen. Boudewijn Baan is gespecialiseerd in het ruimtelijk ordeningsrecht en Caspar Rutten is gespecialiseerd in het (Europese) mededingings- en contractenrecht. Zij zullen in een gezamenlijke sessie bespreken waar u op moet letten in de contractuele verhoudingen (dealer/importeur) en welke mogelijkheden er met het oog op (wijziging van) het bestemmingsplan zijn om panden een nieuwe passende functie te geven.

In de andere sessie zullen Onno Adriaanse (Inter Actus) en Marinus van der Meer (ING) bespreken hoe je vastgoed gefinancierd houdt, waarbij herfinanciering met medewerking van pensioenfondsen, belasting en of het personeel tot de mogelijkheden behoort. Herontwikkeling en verkoop komen ook aan bod. Ook gaan we in de sessie bespreken wat de bank van u verwacht met betrekking tot uw vastgoedpositie.

De bijeenkomst wordt ingeleid door Martin Verwoert. Hij is ruim dertig jaar werkzaam in projectontwikkeling en de vastgoedbranche, waarvan ruim 27 jaar als zelfstandig ondernemer. Hij was tot 1 juli directievoorzitter van AM Real Estate Development/IPMMC. In zijn verhaal zal Martin met name ook ingaan op welke lering de automotive branche kan trekken uit andere sectoren.

Programma
15:30 uur Ontvangst

16:00 uur Inleiding Martin Verwoert:
Vastgoed, fraude/crisis en wat leren we er van?

16:45 uur Sessie naar keuze, bv
Leegstand dat is zonde. Tips and tricks over (het voorkomen van) leegstand

17:30 uur Pauze

18:00 uur Sessie naar keuze, bv
Sluit mijn outletstrategie nog wel aan bij de toekomst?

18:45 uur Feedback vanuit de sessies

19:00 uur Borrel

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie