On the move bij DAF Trucks

Een twintigtal Automotive Insiders toog eind juni naar Eindhoven om daar met eigen ogen te kunnen aanschouwen hoe de Euro VI-trucks van DAF op de weg komen. De cabines worden geassembleerd en wel aangeleverd vanuit het Belgische Westerlo, maar verder produceert Eindhoven alles zelf.

In de fabriek is goed te zien dat elke truck maatwerk betreft. De combinatie van chassislengten, motoren en opbouwvarianten zorgen voor schier ontelbare mogelijkheden. De motoren verlaten de DAF-fabrieken echter onder het label Paccar, het conglomeraat waartoe ook de merken Kenworth , Leyland en Peterbilt behoren. Sinds de overname is een traject ingezet waarbij de DAF-motoren onder Paccar-label ook in die merken zijn terug te vinden.

Na het heden te hebben aanschouwd toog het gezelschap naar de volgende locatie, van het fabrieksterrein naar waar het allemaal begon. Dat terrein is behouden gebleven omwille van een museumfunctie en wordt nu bovendien uitgebreid. Op de benedenverdieping is een dorpsplein te zien, met winkeltjes uit de dertiger jaren, een gezellig café en een replica van het kantoor van de Van Doornes, alsmede een garage uit die tijd. Beneden staan de vrachtwagens opgesteld met extra aandacht voor de mijlpalen uit de DAF geschiedenis. Een speciale motorengalerij geeft een goed beeld van de motorenontwikkeling door de jaren heen. Op de gaanderij boven staat een uitzonderlijke collectie personenwagens te pronken, waaronder een aantal interessante prototypen die nooit in productie zijn gegaan.

Fotoverslag

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie