Nederlanders willen snel van auto af

“Niemand zit in deze tijd te wachten op dubbele lasten en dan kan de snelheid van de verkoop doorslaggevend zijn,” zegt Remco Armee, directeur Marktplaats Auto’s. “Van alle consumentenauto’s die dagelijks via Marktplaats verkocht worden, wordt 43% binnen één week verkocht. Ruim 70% wisselt binnen twee weken van eigenaar. Daarmee wordt een hoop geld bespaard, wat maakt dat Marktplaats in trek blijft bij autoverkopers.”

Iedere 2 minuten een auto verkocht

Het zoekgedrag van consumenten lijkt door de crisis niet te zijn veranderd. Mensen doen grondig onderzoek voorafgaand aan hun aankoop en kijken gemiddeld naar 18 auto’s per Marktplaats-bezoek. Dit leidt iedere maand tot de verkoop van zo’n 19.500 tweedehands auto’s door consumenten, wat neerkomt op ongeveer één verkochte auto per twee minuten. Als deze auto’s achter elkaar gezet worden, komt dit neer op 78 km: de afstand tussen Amsterdam en Rotterdam of een overvolle Afsluitdijk met verkeer in beide richtingen. Per dag gezien worden er gemiddeld 650 consumenten auto’s via Marktplaats verkocht, opgestapeld zou dat een toren vormen van 975 meter: dat is hoger dan de hoogste toren ter wereld en zeker vijf keer de Euromast.

“In de eerste zes maanden van het jaar werd 35% van alle in Nederland door consumenten aan elkaar verkochte occasions via Marktplaats verkocht. De grote bekendheid van Marktplaats onder Nederlanders voor het verkopen of kopen van spullen onderscheidt ons van anderen,” vult Armee aan.

Dromen van betere tijden

Ook in deze economisch onzekere tijden blijven mensen dromen van een positievere toekomst. Op de automerken Volkswagen, BMW en Mercedes wordt momenteel het meest gezocht. De op Marktplaats aangeboden Lotus’, Aston Martin’s, Ferrari’s en Maserati’s worden ieder gemiddeld meer dan 1000 keer per maand bekeken.

Bekijk de infographic hier >>

Top 10 verkooptips voor snel succes

Snelle autoverkoop in beeld

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie