OVER DIT EVENT

Rendement leasesector onder toenemende druk

De rendementen in de leasesector waren het afgelopen jaar skyhigh, mede dankzij de opgebloeide economie. Toch zijn er kanttekeningen te plaatsen en is het maar de vraag of de onderliggende cijfers net zo florissant zijn.
Wat zal de invloed zijn van het dieselschandaal op de restwaardes, in welke mate beïnvloedt het succes van privatelease het rendement per contract en welke investeringen moeten worden gedaan voor een verdere automatisering? Wat is het effect van het elektrificeren van het wagenpark en wat gebeurt er met de kosten voor onderhoud en reparatie? Allemaal vragen die ter sprake komen op het event van Automotive Insiders op 18 december.

Samantha Reilly, asset manager Asset Based Finance, zal in haar bijdrage een beeld schetsen van de ontwikkeling door de jaren heen met betrekking tot de opbouw van het rendement, zowel operationeel als met betrekking tot de restwaardes. Wat is de default in de portefeuille van de afgelopen jaren?

Femke Teeling, directeur Focwa, schets een beeld van de ontwikkelingen in de schadesector. Aan bod komen onder meer het gebrek aan personeel en het stijgende aandeel van duurder wordende onderdelen. In haar bijdrage zal ze de invloed daarvan op de leasesector bespreken.

Uit een door ALD geïnitieerd onderzoek blijkt dat 65% van de leaserijders verwacht op een elektrische auto over te stappen. 40 procent verwacht die overstap al binnen nu en drie jaar te maken. In zijn presentatie gaat Jeroen Kruisweg, algemeen directeur ALD Automotive, dieper in op de vraag welke uitdagingen dit met zich mee brengt voor de leasesector. Is het een kans of wordt het rendement nog verder onder druk gezet?

Ook zal er een vraaggesprek plaatsvinden met Denis van Altena, directeur James Auto Service. In hoeverre kunnen universele garagebedrijven bijdragen aan een kostenreductie en hoge(re) klanttevredenheid? Laatstgenoemde zal tevens ingaan op de ervaringen met de nieuwe module die de leasemaatschappijen volledig inzicht geeft in de opbouw van de factuur.

Bird is een start-up die in vliegende vaart grote steden in de VS en Europa verovert. Met de elektrische, free floating step wil ze bijdragen aan minder verkeer, schonere lucht en veiliger straten. De initiatiefnemers werken samen met steden en universiteiten over de hele wereld om nieuwe mobiliteitsopties te bieden en te zorgen voor een aanvulling op het openbaar vervoer. Jonatan de Boer, general manager Benelux, zal ons bijpraten over Bird en de plannen met betrekking tot Nederland.

Prijs voor leden € 95,-
Prijs voor niet leden € 145,-

sprekers

 • Samantha Reilly
  Asset Manager
 • Femke Teeling
  Directeur at FOCWA
 • Jeroen Kruisweg
  General Manager at ALD Automotive Nederland
 • Denis van Altena
  Directeur JAMES Autoservice Nederland
 • Jonatan de Boer
  General Manager, Head of Benelux bij Bird