OVER DIT EVENT

Aftermarket niet te stoppen ondanks alle bedreigingen?

Blijft de aftermarket de komende jaren net zo winstgevend als de afgelopen jaren? Dat is de centrale vraag op het aftermarket event van 1 september. Om tot een antwoord te komen bespreken we welke veranderingen haar te wachten staat. Dit gaan we doen aan de hand van een tweetal inleidingen. Arno Onink, mede-auteur van het lijvige rapport ‘Wagenpark 2030’ over de ontwikkelingen die plaatsvinden in het Nederlandse wagenpark, zal de spits afbijten. Uit de studie blijkt dat dit decennium het wagenpark ingrijpende veranderingen te wachten staat. Enerzijds verzakelijkt het wagenpark, anderzijds wordt het ook steeds ouder. Zo wordt ook gekeken naar hoe snel het wagenpark elektrificeert en wat dat betekent voor de aftermarket.

Na de pauze zal Jos Veldhuisen, hoofdredacteur van het Aftersales Magazine, de inleiding verzorgen. Alle bedrijfssectoren en bedrijven hebben een bijzonder roerige periode achter de rug. Covid 19 heeft er bij veel bedrijven fors ingehakt maar heeft de aftermarket relatief ongemoeid gelaten. “De aftermarket was echter voor de pandemie al aan een structuurverandering begonnen. Met digitalisering (klantrelatie, werkplaatsproces), connectiviteit, toenemende complexiteit van de auto’s en schaalvergroting (marktverschuivingen) als de belangrijke factoren. Tel daarbij op de strijd om de data en de nieuwe BER en het is duidelijk dat er veel gaat veranderen”, aldus Jos Veldhuisen.

Na beide inleidingen zal de zaal kunnen stemmen op de stellingen die aan hen worden voorgelegd waarna panelleden eveneens zullen stemmen en hun visie kunnen geven.

Inmiddels hebben de volgend personen al toegezegd deel uit te maken van het panel:

Rob Visser (AAG), Johan van der Hoeven (Fource), Rico Luman (ING), Eric Vousten (VMS Insight) en Bert de Kroon (Vallei Autogroep).

Programma:

15:15 uur: Zaal open
16:00 uur: Start & welkom: Ric van Vugt & Hans Groenhuijsen
16:10 uur: Presentatie Arno Onink
16:30 uur: Paneldiscussie
17:05 uur: Pauze
17:30 uur: Presentatie Jos Veldhuisen
17:50 uur: Paneldiscussie
18: 30 uur: Borrel, BBQ & netwerken

 

Eventpartners:

Deelname is gratis voor nieuwe leden (lidmaatschap afgesloten na 01-09-2019) van Automotive Insiders. Leden met een lidmaatschap afgesloten voor 01-09-2019 ontvangen € 50,- korting en betalen dus € 129,-. De kosten voor niet-leden bedragen € 179,-

Meld je middels deze link aan.

  1. We zijn verplicht te ‘Testen voor Toegang’. Voordeel is dat de 1,5 meter regel vervalt en een vaste zitplaats tijdens event, de borrel en het diner niet verplicht is. Een bewijs uit de Coronacheck-app is wel nodig. Deze kan je aanmaken op basis van de opties hieronder. Meer informatie vind je op coronacheck.nl.
    1. Vaccinatiebewijs: deze kan je 14 dagen na je laatste vaccinatie aanmaken in de Coronacheck-app.
    2. Negatieve testuitslag (PCR/antigeen): Binnen 24 uur voor aanvang van het evenement doe je een eenmalige sneltest via Testen voor toegang.
    3. Herstelbewijs: deze kan je aanmaken als dit geregistreerd staat via de Coronacheck-app.

De controle wordt verricht door personeel van De Landgoederij.