Branchemonitor Schadesector biedt halfjaarlijks inzicht

Automotive Insiders en Oude Essink Business-Advies gaan de komende jaren een halfjaarlijkse update uitvoeren van het waardevolle onderzoek naar de schadebranche dat zij afgelopen jaar hebben afgerond. Door een unieke combinatie van informatie uit diverse bronnen en diepgaande analyses wordt een integraal inzicht gegeven in de schadesector. Omdat een halfjaarlijkse update wordt gemaakt, ontstaat een ‘rolling forecast’ waarin actuele ontwikkelingen worden verwerkt.

Allereerst wordt een degelijk onderbouwde prognose van het schadevolume voor de periode 2015-2020 opgesteld. Vervolgens wordt deze prognose halfjaarlijks geactualiseerd. Met name de ontwikkelingen op het gebied van veiligheidsvoorzieningen is stormachtig. Brake assist, adaptive cruise control en lane departure control worden gemeengoed bij nieuwe auto’s, terwijl park assist dat al is. De eerste auto’s die semi-autonoom kunnen rijden bevinden zich al op onze wegen. In het onderzoek wordt continu gemonitord hoeveel procent van het wagenpark over enkele jaren is voorzien met een of meerdere van deze voorzieningen en welke impact elk van deze voorzieningen heeft op het schadevolume.

Om een goede prognose te kunnen realiseren worden ook trends gekwantificeerd die effect hebben op het autogebruik en dus op het schadevolume. Dit betreft bijvoorbeeld de omvang van het wagenpark, het aantal gereden kilometers als ook de verzekeringsvoorwaarden en het claimgedrag. Hoe gedraagt zich de ‘zelfbetalende klant’ en wie is dat? Ook wordt onderzocht wat de invloed is van de connected car en rijgedrag-beïnvloeding door UBI (Usage Based Insurance) op het schadevolume.

Naast de prognose van het totale schadevolume wordt ook een prognose van de samenstelling van het schadevolume opgesteld. Daardoor wordt een beter inzicht verkregen in de ideale inrichting van het netwerk van schadebedrijven. In het rapport worden afzonderlijk de volumes van ruitschades, cosmetische schades en grote technische schades bijgehouden. Ontwikkelingen inzake merkerkend schadeherstel, de opkomst van nieuwe toetreders (KwikFit, Bosch Car Service?) zullen in de analyses worden verwerkt evenals het marktsegment dat ze proberen te veroveren.

Tevens wordt er op basis van de prognoses een doorrekening gemaakt van het aantal benodigde uren, onderdelen en lakken.

Geinteresseerden kunnen contact opnemen met Leo Oude Essink, 06-51598003 of Ric van Vugt, 06-51406581. Een brochure met een inhoudsopgave kan worden aangevraagd.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Automotive Insiders en Oude Essink Business Advies. Automotive Insiders is het kenniscentrum voor management en directie in de gehele mobiliteitsbranche en stelt zich tot taak hen te inspireren en een netwerk te creëren dat hen helpt te anticiperen op de vele uitdagingen die ondernemen in de branche met zich meebrengen. Leo Oude Essink weet op basis van zijn zeer uitgebreide ervaring op directieniveau bij leasemaatschappijen, autoverzekeraars, schadeherstellers en dealers/importeurs, goed welke informatie cruciaal is om de juiste strategische keuzes te kunnen maken. Zijn drive is groot om de schadesector te ondersteunen met het inzicht dat de Branchemonitor biedt, zodat de juiste keuzes gemaakt kunnen worden.

“Onmisbaar om uw strategie voor de schademarkt te bepalen en bij te stellen. Onmisbaar voor beleidsmakers die scherp aan de wind moeten zeilen in deze turbulente tijd. Een stuurfout heeft desastreuze gevolgen. Actueel inzicht in de marktontwikkeling is cruciaal.”

{pageName}

Contactformulier

 
 
 
 Bericht