Inburgeringscursus Autobranche

Inburgeringscursus Autobranche

U heeft net een nieuwe werknemer aangenomen, maar vervolgens gaat er vaak veel tijd verloren omdat de nieuwe collega nog niet precies weet hoe de branche is georganiseerd. Wie zijn de belangrijkste spelers en wat zijn de belangrijkste trends en ontwikkelingen? Al die tijd is de nieuwe collega nog geen volwaardige gesprekspartner voor uw relaties.

Een gemiste kans! Met de Inburgeringscursus kan uw nieuwe werknemer snel en effectief aan de slag.

Cursusdata Inburgeringscursus Autobranche

 

De inhoud

De Inburgeringscursus is opgebouwd uit verschillende modules. Elke module is uitgebreid onderbouwd met cijfermateriaal, dat overzichtelijk in grafieken is weergegeven zodat de actuele trends in één oogopslag zichtbaar zijn. In de Inburgeringscursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  Een algemene schets van de autobranche, onder meer met aandacht voor de organisatie van de branche, de actuele, politieke dossiers, de belangenorganisaties en instanties.
  Vervolgens staan we stil bij de retailactiviteiten in de branche. Welke typen auto importeurs zijn er, wat is de rol van de dealers, onafhankelijke garagebedrijven en de autohandel. Ook hier is alles onderbouwd met cijfers en voorbeelden. Hoe verhouden zich de onderlinge krachtenvelden en wat zijn de belangrijkste trends & ontwikkelingen.
  De lease & fleetmarkt. Wat is de rol van de lease- en verhuurmaatschappijen in de mobiliteitsvoorziening en wie zijn de belangrijkste spelers? Hoe groot is deze markt, hoe ontwikkelt dit segment zich en wat zijn de kenmerken van de zakelijke rijder.
  Heel belangrijk is ook de aftermarket. Welk ontwikkelingen spelen hier een grote rol, wat zijn werkplaats- en garageconcepten, wie leveren de onderdelen en hoe groot is de markt. Ook hier is alles gelardeerd met veel cijfermateriaal. Daarnaast is er aandacht voor de belangrijkste trends in deze markt, zoals schaalvergroting.
  Bij de schadeherstel- & demontagesector bespreken we onder meer de belangrijkste opdrachtgevers, de rol van de ketens, de technologische ontwikkelingen en de impact daarvan op (het volume) van de schadesector en het milieu.
  Ook is er aandacht voor de bandenmarkt, zowel voor de zakelijke als privé berijder. Wat is de rol van de bandenlabels en wie zijn de belangrijkste partijen in deze markt.

 

 Dit zijn enkele sheets van de ruim honderd die de cursisten ter beschikking staan.

Docenten

De cursus wordt gegeven door Jan van Delft, ondernemer en absolute branchekenner. Jan was onder meer werkzaam als algemeen directeur bij DC Beheer (de dealercouncil van Volkswagen en Audi dealers) en managing director bij Terberg Leasing. Tijdens de cursus is ook altijd nog een tweede docent aanwezig.

Certificaat

De cursusdag wordt afgesloten met een test. Indien deze goed is volbracht, ontvangt de deelnemer een certificaat.

Cursusmap

Elke cursist ontvangt een uitgebreide cursusmap met daarin vele tientallen afbeeldingen van de belangrijkste sheets waarmee het geheugen zo nodig nog kan worden opgefrist.

Lesgeld

Deelname aan de cursus kost 945 euro exclusief btw. De prijs is inclusief het cursusmateriaal, het certificaat, de lunch en overige catering gedurende de gehele dag.

Cursusdata Inburgeringscursus Autobranche
Aanmelden Inburgeringscursus Autobranche

 

Stel een vraag

Vragen? Stel ze van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren telefonisch op 076 578 06 36 of gebruik onderstaand formulier.

 
 
 Je vraag