Events

Private lease en autodelen als opstap naar Mobility as a Service


MaaS

Terug

Omschrijving

Op de bijeenkomst van 3 juli wordt stilgestaan bij de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit.
Is het succes van private lease een eerste stap in het afscheid nemen van onze eigen heilige koe en zijn we daarom eerder geneigd die voormalige heilige koe te delen met collega’s, buurtgenoten en of vrienden? Kiest de consument echt voor gebruik in plaats van bezit of kiest hij met zijn portemonnee? En wat gebeurt er als straks de restwaardes van de private lease auto’s tegenvalt en het business model onder de huidige voorwaarden in duigen valt?

Vragen te over die we zo veel mogelijk gaan beantwoorden op 3 juli.

Dat doen we o.a. middels een presentatie van Max Erich, senior economisch onderzoeker ING, die de uitkomsten zal presenteren van een internationaal onderzoek van ING naar sharing. Max zal de belangrijkste uitkomsten presenteren, toegespitst op de Nederlandse automotive sector.

Ook zal er een vraaggesprek vinden met Ralph de Jong van MaaS Global, een succesvolle start-up die in diverse landen actief is en als eerste en enige in de wereld er in geslaagd is een MaaS concept (Whim) in de markt te zetten. Er liggen reeds plannen om Amsterdam e.o. te veroveren. Wat kunnen we verwachten en waar lopen ze tegen aan?

Luuk van Kuik, product innovation manager bij Business Lease zal meer vertellen over hun visie inzake autodelen. Ze hebben GO Share, een B2B car sharing oplossing ontwikkeld die maandelijkse opzegbaar en dagelijks aanpasbaar is en prijstechnisch bovendien super competitief. Hoe ze dat doen krijgen we 3 juli te horen.

In een vraaggesprek zal David Langley, TNO-onderzoeker Strategic Business Analysis en hoogleraar Innovatie en Technology Management aan de Rijksuniversiteit Groningen ingaan op de strategische uitdagingen voor leasemaatschappijen en dealers richting de toekomst.

De bijeenkomst start om 16:00 uur (inloop vanaf 15:15 uur) en vindt plaatst in Fort Wierickerschans te Bodegraven en wordt gepresenteerd door Gert Huizing & Ric van Vugt. Hou de site in de gaten voor aanvullingen op het programma.

V.l.n.r. Max Erich, Ralph de Jong, Luuk van Kuik en David Langley

Contactpersonen

Esmée Dirkse
edirkse@automotiveinsiders.nl

Delen

LinkedIn
Ik wil mij aanmelden!

Datum & Tijd

3 juli 2018
15:15-19:30

Prijs

€ 145,00 voor niet leden
€ 95,00 voor leden

Locatie

Fort Wierickerschans
Zuidzijde 132
2411 RX, Bodegraven

Persoonlijke gegevens

Factuur adres

Opmerkingen

Opties

Voorwaarden

Lees hier de algemene voorwaarden.